Rekord!

Nu är jag i vecka 33+4 vilket är rekord för min del. Dottern föddes ju vecka 33+2 så det är tom rekord med hela två dagar! Känns som jag gått över tiden, men det är ju några veckor kvar innan jag gjort det, hehe. 

Idag var jag först på tillväxtultraljud och lilleman är ca 17% (plus/minus 5%) större än normalt.. Men det är inom det normala så han är ju inte gigantisk. Man får även ta mätningarna med en nypa salt för ibland är det väldigt fel räknat. Han väger ca 2700 g nu enligt deras beräkningar, inte konstigt det är tungt.. 

Efter ultraljudet så träffade jag en fantastisk läkare som va ny. Alltså han va sååå bra och lyssnade på min oro och tidigare erfarenheter.. Ja alltså, vi klickade väldigt väldigt bra om man säger så! De andra jag har träffat har också varit bra, men det var något speciellt med den här mannen. Väldigt skönt! Vi började prata om hur vi ska gå vidare och hur min förlossning kommer bli. Det kommer bli snitt då han ligger i säte och kan inte vända sig längre. Antingen akut om vattnet eller förlossningen skulle börja eller ett planerat snitt. I vanliga fall så brukar man göra ett planterat snitt i vecka 38/39. Men eftersom min livmoder ser ut som den gör så var han inte säker på rutinen vilket innebär att ett team med specialläkare ska undersöka just mitt fall och se när det planerade snittet i så fall ska ske. Så nästa steg är helt enkelt ett brev i brevlådan där det står datum för ett planerat snitt eller om förlossningen börjar av sig själv. 

Det hade varit helt underbart med ett planerat snitt.. Tänk att veta när det ska ske? Att kunna planera med barnvakt etc? Alltså drömmen! Men ja, jag tar inget förgivet, utan jag är fortfarande inställt på att han kan komma vilken dag som helst! Dock så var tappen lång igen, 41 mm. Så han verkar inte vara på g än i alla fall! 




Uterus Bicornis - L | | Kommentera |
Upp